Opdateret tirsdag den 30. maj 2017
Du er her: Home > hoerby
 

Hørby Kirkegård

Hørby Kirke

På siden kan du søge efter slægtninge begravet på Hørby Kirkegård.

Thorkild Søndergaard har i juli 2006 fotograferet og registreret alle gravsten på Hørby kirkegård.

Opdateret med nye foto maj 2017.


Finder du fejl i data, vil vi meget gerne have besked.
Mail om rettelser til webmaster.

Søg efter:     

Ønsker du visning af alle, indtaster du %-tegnet.

Tilbage

I Arkivloven fra 1. juli 2003 er reglen for arkivaliernes tilgængelighed ti år, når der udelukkende er tale om oplysninger om afdøde. Reglen er videreført her. Det betyder, at grave, der på søgetidspunktet er mindre end ti år gamle, ikke vises som resultat ved en søgning efter den pågældende person. Når alle data om ti år vises, finder du her 502 dødsfald på 339 gravsten.

Flere kirkegårde?: Dansk KirkegårdsIndex


Hørby kirke

Kirken er en middelalderkirke bygget i 1100-tallet. Den oprindelige kirke bestod kun af koret og skibet, senere kom våbenhus og tårn til. Tårnet blev revet ned igen. Grunden kendes ikke, men der går mange gode historier om det. Kirken havde en krypt, hvor familien til Hovedgården Hørbylund blev begravet. Her hviler blandt andet søhelten Niels Juuls moster. Der var nedgang til krypten fra selve kirkeskibet, men den blev muret til midt i 1800-tallet.

Et gammelt hedensk helligsted

Ganske kort nord for kirken ligger resterne af måske nordens største stendysse. At gå en tur rundt om kirken og se på de gamle kvadersten, er en oplevelse i sig selv. Kirken har megen historie at fortælle, men den vigtigste er, at den søndag efter søndag bruges til gudstjeneste, så mennesker har mulighed for at standse op i en travl hverdag og være stille sammen med Gud.

Sten på Hørby Kirkegård Sten på Hørby Kirkegård
 

<