Opdateret torsdag den 24. august 2023
Du er her: Home > karup
 

Karup Kirkegård i Karup sogn

På siden kan du søge efter slægtninge begravet på Karup Kirkegård i Karup sogn.

Thorkild Søndergaard har i maj 2006 fotograferet og registreret alle gravsten på Karup kirkegård i Karup sogn, Dronninglund Herred, Hjørring Amt.


Foto og data opdateret i 2017 og 2023 af Leif Sepstrup.

 • Statistik for kirkegården: Gravsten: 113. Personer: 175.


 • Finder du fejl i data, vil vi meget gerne have besked.
  Mail om rettelser til webmaster.

  Søg efter:     

  Ønsker du visning af alle, indtaster du %-tegnet.

  Tilbage

  I Arkivloven fra 1. juli 2003 er reglen for arkivaliernes tilgængelighed ti år, når der udelukkende er tale om oplysninger om afdøde. Reglen er videreført her. Det betyder, at grave, der på søgetidspunktet er mindre end ti år gamle, ikke vises som resultat ved en søgning efter den pågældende person. Når alle data om ti år vises, finder du her 174 dødsfald på 112 gravsten.


  Karup er med sine 773 hektarer Sæby kommunes mindste kirkesogn. Sognet har allerede fra før reformationen haft fælles præst med Understed sogn, som det også i årene 1842-1970 udgjorde kommune sammen med.

  Sognets kirke ligger meget højt og synligt i landskabet, og stilmæssigt er det en såkaldt romersk kvadrestenskirke, bygget i slutningen af 1100-tallet. Den er stort set blevet skånet for de senere om- og tilbygninger, som så mange andre kirker har været udsat for med sammenblanding af stilarter til følge.

  Billede af Karup Kirke          Billede af gravsten på Karup Kirkegård i Karup sogn

  Flere kirkegårde fra området kan ses på: Projekt Gravsten