Opdateret tirsdag den 30. maj 2017
Du er her: Home > understed
 
Solen ringes ned over Understed Kirkegård

Understed Kirkegård

På siden kan du søge efter slægtninge begravet på Understed Kirkegård. For fotografering og registrering af samtlige gravsten står Thorkild Søndergaard. Billederne er fra juni 2006.

Opdateret med nye foto maj 2017.


Finder du fejl i data, vil vi meget gerne have besked.
Mail om rettelser til webmaster.

Søg efter:     

Ønsker du visning af alle, indtaster du %-tegnet.

Tilbage

I Arkivloven fra 1. juli 2003 er reglen for arkivaliernes tilgængelighed ti år, når der udelukkende er tale om oplysninger om afdøde. Reglen er videreført her. Det betyder, at grave, der på søgetidspunktet er mindre end ti år gamle, ikke vises som resultat ved en søgning efter den pågældende person. Når alle data om ti år vises, finder du her 429 dødsfald på 253 gravsten.


Understed ligger højt og meget smukt med dybe dalstrøg mod nord.

Kirken er bygget i sen-romansk stil i 1100-1200-tallet. Kirkens oprindelige kor og en del af skibets nordre side er bevaret, mens resten af skibet og våbenhuset er fra sen-gotisk tid. Kirken er en meget fin repræsentant for den vendsysselske teglstensgruppe, hvortil også Mårup, Flade og Bindslev kirker hører.

Kirken er en af de såkaldte kullede kirker; det vil sige, at den ikke har noget tårn. Udvendig har korets nordre side velbevarede lisener og rundbuede friser, der hviler på konsoller, formet som menneske og dyrehoveder. Flere oprindelige døre og vinduer er tilmurede.Billede af gravsted for N. P. Simonsen Billede af Understed Kirke På stenen, der er placeret ved kirkens mur, står skrevet:

"Her hviler N. P. Simonsen, f. i Vejle 11. februar 1821, død i Undst. Prstgd. 16. februar 1882. 19 Aar Præst i Grønland. 17 Aar Præst i Undst. Karup. Dybt savnet af Hustru og 3 børn og kjærligst mindet af dem ligesom af Kommunens Beboer, der satte dette minde. 2 CORT 5. 2."
Flere kirkegårde?: Dansk KirkegårdsIndex
Afskrift af Kirkebøger 1892-1969